Sele och utrustning till canicross

Bra utrustning som är funktionell och passar din hund är avgörande i canicross. 

Sele

Din hund kan inte välja sele själv, därför är det viktigt att du gör det bästa valet för den. En sele som känns obekväm kan i värsta fall göra att hunden inte vill dra, eller att den lär sej att dra fel, t.ex snett. Rygg -och skulderproblem förekommer i canicross, oftast pga av dålig utrustning eller övertränade hundar.

Våran Freemotion-sele är specialdesignad för aktiviteter med en hög dragpunkt, som canicross. Hunden kommer kunna röra sej utan några begränsningar för rörelse eller andning. Selen utnyttjar hundens anatomi till fullo för att förbättra prestationen, både för familjehunden och tävlingshunden. Selen har vunnit ett antal mästerskap, detta är en sele för alla.

Combined selen har samma egenskaper. Dessutom kan den användas för att dra pulka med hjälp av speciella band på sidorna.

Koppel

Du och din hund är kopplad tillsammans med ett koppel. För att springturen ska vara så bekväm som möjligt är det viktigt att använda ett bra koppel som absorberar ryck och är skonsam mot ryggen för både tvåbenta och fyrbenta. 

Non-stop dogwear Bungee Leash är ett starkt koppel framtaget för sporter som canicross. Den två meter långa versionen är perfekt för löpning. Det finns också en 2,8 meter långt koppel för bikejoring eller nordiskt på skidor. Kopplet fästs i hundens sele eller halsband med en stark men lätt aluminium karbin. Den är mycket lätt att använda även om det är lerigt eller kallt. För de minsta hundarna rekommenderar vi Touring Bungee 

Spring Bälte

Det är inte bara hunden som behöver bra utrustning – det gör du också! Ett spring bälte som ger en belastning över ryggen är inte att rekommendera. Belastningen bör fördelas på området runt bäckenet eller precis under rumpan. Non-stop dogwear CaniX Belt är utvecklat tillsammans med de bästa utövarna inom canicross. Bältets unika konstruktion är behaglig, säker för ryggen och ger en fri springstil. Detta är viktigt för kroppen och för prestationen.

Varför välja Non-stop dogwear?

Non-stop dogwear har erfarenhet, kunskap och passion för att utveckla innovativa produkter till förmån för hunden.Genom samarbete med de bästa och mest erfarna hundförare runt om i världen tar vi fram produkter av högsta kvalitet och funktionalitet. Tessa Philippaerts, som har varit världsmästare flera gånger, är en av proffsen i vårt teamet.

Jag har använt utrustningen från Non-stop dogwear i sju år nu, innan det provade jag så gott som alla märken på marknaden. Vanligtvis höll selarna ca ett års tid, eller så gav de mina hundar sår på sidan av bröstet eller på höfterna. 

Det försvann när jag började med selarna från Non-stop dogwear.

Jag var imponerad över kvaliteten, och den har bara blivit bättre genom åren. Alla Varumärken har ibland otur med produktionen, men här är non-stop dogwear “outstanding”. Skulle något vara skadat eller onormalt slitage uppkomma är det inga problem att ersätta den aktuella delen, det är det inte många varumärken i europa som har den servicen.

Tessa använder fortfarande de första två selarna hon köpte, som nu är 6,7 år gamla.

Jag använder dom bara till träning, de börjar bli ganska slitna, men de fungerar fortfarande!

Läs mer: